Dostupni linkovi

Krivokapić: Vujanović ne može biti predsjednik Crne Gore po treći put


Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić rekao je danas da Filip Vujanović ne može biti predsjednički kandidat DPS-a jer mu to Ustav ne dozvoljava.

"Ustav Crne Gore isključuje mogućnost trećeg mandata za predsjednika države", kazao je Krivokapić, odgovarajući na pitanje novinara u parlamentu.

"I sve je jasno, nema nikakve dileme da ćemo dobiti nove kanditate na predsjedničkim izborima i u ime DPS-a to sam sasvim siguran", poručio je Krivokapić.

On je komentarišući predstojeće izbore rekao da je od početka zagovarao stav da se postigne dogovor vlasti i opozicije oko vremena njihovog održavanja, prenosi CdM.

"Osnovno polazište je da je država Crna Gora u ekonomskoj krizi i da od jeseni počinju pregovori. Zato je motivacija vladajuće koalicije da to bude zajedno, da budu parlamentarni, izbori u tri opštine i predsjednički, da bi sa mandatom, ko ga god dobije mogao da pregovara i brine o životima građana", kaže Krivokapić.

Predsjednik Parlamenta je istakao da je na tu temu razgovaro i sa opozicijom.

"Opozicija insistira na tome da predsjednički izbori budu zajedno sa parlamentarnim mislim da je to dobro mjesto dogovora i da ko pobjedi ima mandat građana da rješava ključne probleme", poručio je Krivokapić.

On nije direktno odgovorio na pitanje da li će SDP samostalno izaći na izbore.
XS
SM
MD
LG