Dostupni linkovi

Delegacija MMF-a dolazi u BiH na pregovore o kredituPredstavnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) danas će doputovati u BiH, koja će od te međunarodne institucije zatražiti između 800 miliona i milijardu maraka (KM) kredita.

Delegacija MMF-a će danas sa vlastima u BiH početi pregovore o novom stendbaj aranžmanu, potvrdio je za "Dnevni avaz" predsedavajući Veća ministara BiH Vjekoslav Bevanda.

On je rekao da će predstavnici MMF-a prvo doputovati u Banjaluku, gde će se sastati s vlastima Republike Srpske, a u ponedeljak će boraviti u Sarajevu.

Prema Bevandinim rečima, najveći posao "biće na entitetskim vladama (Federacija BiH i Republika Srpska), koje će sa MMF-om dogovoriti šta sve treba provesti kako bi BiH dobila novi aranžman". On je dodao da je "novac MMF-a najjeftiniji" i da "istovremeno otvara vrata sredstvima Svetske banke i Evropske komisije".

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić je rekao da će BiH od MMF-a tražiti okvirno od 800 miliona do milijardu maraka, te da je BiH potrebna podrška da se osiguraju sredstva koja koja bi se mogla iskorištiti za servisiranje dugova, dodatne podsticaje i otvaranje novog ciklusa investiranja.
XS
SM
MD
LG