Dostupni linkovi

Jeremić: U UN sa budžetom koji odredi nova vlada


Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas da će na funkciju predsjedavjućeg Generalne skupštine UN u Njujork otići s budžetom s kojim se bude složila nova vlada koja će donijeti konačnu odluku.

Posle predstavljanja godišnjeg izvještaja UN za Srbiju u Ministarstvu spoljnih poslova u Beogradu, Jeremić je istakao da će njegov tim na sastanku s predstavnicima nove vlade predstaviti planirani budžet za jednogodišnje predsjedavanje Srbije skupštinom svjetske organizacije.

On je dodao da se budžet određuje na osnovu koeficijenata u Ministarstvu spoljnih poslova koji važe za diplomatske predstavnike Srbije u SAD.

Stalni koordinator UN u Srbiji Vilijam Infatne podržao je izbor Jeremića za predsjedavajućeg, naglasivši da je taj izbor neopoziv.

"Nadam se da je Srbija ponosna što šalje prvog predstavnika za predsjedavajućeg Generalne skupštine UN u svojoj istoriji. To je veoma važna, moćna i uticajna pozicija", rekao je Infante, koji je s Jeremićem predstavio izvještaj UN za Srbiju.
XS
SM
MD
LG