Dostupni linkovi

Potpisivanje koalicionog sporazuma o vladi Srbije danas u 17sati


Koalicije okupljene oko naprednjaka, socijalista i predstavnici URS-a potpisaće danas u 17 sati koalicioni sporazum, potvrdila je Srpska napredna stranka.

Dokument koji je osnov za formiranje vlade biće potpisan u sedištu naprednjaka, nakon što su prevaziđeni svi problemi u pregovorima.

Da će se sve riješiti danas potvrdio je i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, koji je za Tanjug kratko rekao da su problemi prevaziđeni i da će sporazum, prema ranijim najavama, danas biti potpisan.

On je negirao da je PUPS zahtijevao u pregovorima o formiranju nove vlade i da je tražila više resora i najavio da će vlada biti formirana u narednih 15 dana.

Lideri stranaka SNS, SPS i PUPS sinoć su na višestnom sastanku razgovarali o sporazumu o političkim ciljevima nove vlade.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić ranije je procijenio da bi Srbija novu vladu mogla da dobije na sjednici parlamenta 24. jula.

Prije toga Skupština Srbije će izabrati predsjednika, potpredsjednike i radna tijela.

Dan uoči potpisivanje Partija ujedinjenih penzionera, požalila se javno na svoj tretman u novoj vladi. Do kasno u noć mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić rješavao je ovaj problem unutar koalicije koju predvodi.

Kako B92 nezvanično saznaje, PUPS i socijalisti riješili su nedoumice.
XS
SM
MD
LG