Dostupni linkovi

Odgođeno suđenje Timošenko iz zdravstvenih razloga


Ukrajinski sud odložio je danas suđenje bivšoj ukrajinskog premijerki Juliji Timošenko, po novoj optužnici za utaju poreza.

Sud u gradu Harkivu naveo je da Timošenko nije bila sposobna da prisustvuje procesu iz zdravstvenih razloga zbog čega je novo ročište zakazano ta 23.jul.

Nije preciznije pojašnjeno o kakvim se zdravstvenim problemima radi, ali je od ranije poznato da ima problema sa kičmom i da je zbog toga pod medicinskim tretmanom.

Timošenko već izdržava sedmogodišnju kaznu zatvora na koju je osuđena zbog potpisivanja plinskog ugovora s Rusijom, koji je bio štetan za državu.

TImošenko je odbacila optužbe tvrdnjom da su politički motivisane.I Zapad takođe vjeruje da je su optužbe i presuda protiv bivše ukrajinske premijerke politički motivisane, zbog čega su zategnuti odnosi te zemlje koju predvodi politički protivnik Timošenko Viktor Janukovič sa EU.

Timošenko je početkom proljeća bila izložena zlostavljanju u zatvoru, zbog čega je i između ostalog štrajkovala glađu, a pojedine države su bojkotovale Ukrajinu na političkom samitu na Jalti, te upravo završenom EURO 2012.
XS
SM
MD
LG