Dostupni linkovi

Đukić-Dejanović: Očekujem potpisivanje sporazuma


Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić-Dejanović izjavila je u ponedeljak uveče da čekuje da će koalicioni sporazum o formiranju nove vlade u utorak biti ipak potpisan i da će u razgovoru s Partijom ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) biti pronađeno rešenje za nastale probleme.

"Mislim da će tokom dana i sutra, do termina za potpisivanje koaliciog sporazuma, biti kontakata između predstavnika naših partija. Uverena sma da će se naći rešenje, jer je to ipak interes građana", kazala je Đukić-Dejanović agenciji Beta.

Ona je navela da bi prema najavama sporazum o formiranju nove vlade koju će činiti koalicije oko Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije i Ujedinjenih regiona Srbije, trebalo da bude potpisan u utorak, ali da se ne zna tačan termin.

"Mislim da je formiranje vlade zaista neminovnost i da preterana odlaganja nisu na korist građana Srbije. Mislim da nije dobro ni da ponovo idemo na izbore, ali u politici je sve moguće, pratićemo šta će se dešavati narednih dana", kazala je Đukić-Dejanovićeva.

Predsedništvo Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) zatražilo je u ponedeljak da se koalicioni sporazum koji je predložila Srpska napredna stranka za formiranje nove Vlade Srbije dopuni jasnim definisanjem kvota koliko će ministarstava kojoj stranci pripasti.

Predsedništvo PUPS-a zatražilo je i uključivanje te stranke u razgovore kao ravnopravnog partnera.
XS
SM
MD
LG