Dostupni linkovi

Tadić uveren da će pobediti na stranačkim izborima


Predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je u nedelju da je spreman da ponovo učestvuje na izborima za predsednika DS-a i da je uveren da će pobediti na izbornoj skupštini, koja bi mogla da bude održana do kraja godine.

On je za Prvu televiziju kazao da je DS stranka koja je uvek imala uslove da se za predsednika stranke kandiduju i drugi učesnici.

"Vidim da Zoran Živković pokazuje pretenzije. Ja bih voleo još jednom da odmerim svoje snage sa Zoranom Živkovićem. Ako hoće, i drugi potpredsednici (DS) da se kandiduju za predsednika stranke. To je demokratska procedura. Ko je bolji pobediće. Moje je uverenje da ću pobediti na toj izbornoj skupštini ako se dogodi do kraja godine", kazao je Tadić.

Prema njegovim rečima, o izbornoj skupštini odlučiće Glavni odbor DS koji bi trebalo da bude održan za dva meseca.

Na najavu urednika Dragana Bujoševića da je tema emisije odlazak DS-a u opoziciju, Tadić je uz osmeh kazao: "Ko zna šta će biti".

Povodom propasti pregovora o vladi s doskorašnjim partnerima iz Socijalističke partije Srbije (SPS), on je kazao da je za DS bilo neprihvatljivo da lider SPS Ivica Dačić bude premijer u vladi koju bi vodio DS.
XS
SM
MD
LG