Dostupni linkovi

Đukanović: Na čelo Srbije došao autentični SrbijanacPredsednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da ga raduje što je, izborom Tomislava Nikolića za predsednika, na čelo Srbije konačno došao autentični Srbijanac.

U intervjuu za najnoviji broj nedeljnika "Vreme", Đukanović je ocenio da je Srbija kojoj, sudeći po potencijalima, pripada mesto lokomotive evropskih integracija Balkana, danas na začelju upravo zbog toga što su je u prošlosti vodili Crnogorci i oni koji su
Beogradu pokušavali da se predstave "većim katolicima od pape".

Bivši crnogorski premijer je ocenio da će, po izboru Nikolića za predsednika, odnosi Srbije i Crne Gore "neminovno ići uzlaznom putanjom, čemu će predsednik Nikolić dati i lični pečat".

"U vreme predizborne kampanje, imao sam priliku da razgovaram sa predsednikom Nikolićem i mogu da kažem da mi je delovao veoma uverljivo kada je rekao da je za njega pitanje crnogorske nezavisnosti završeno - ono predstavlja izraz demokratske volje građana Crne Gore koju, kako je kazao, veoma poštuje", rekao je Đukanović.

On je naveo da ga u tom stavu nije pokolebao ni nedavni nastup Nikolića na crnogorskoj televiziji kada je predsednik Srbije rekao da Srbe i Crnogorce doživljava kao jedan narod.

"Ono što mi se čini suštinski važnim je da, za razliku od ostalih, nakon izjave predsednika Nikolića, niko u Crnoj Gori ne očekuje ni verbalne, ni političke, ni bilo kakve vrste pritisaka u smislu ugrožavanja crnogorskog nacionalnog identiteta i državne nezavisnosti. Drugim rečima, sigurni smo da više neće biti inicijativa ili akcija koje bi imale za cilj potvrđivanje takvog stava na drugi način i drugim sredstvima", kazao je Đukanović.
XS
SM
MD
LG