Dostupni linkovi

Počeo sastanak naprednjaka i Ujedinjenih regiona Srbije


Predstavnici Srpske napredne stranke i Ujedinjenih regiona Srbije počeli su danas nešto posle 10 sati u sedištu naprednjaka razgovore o formiranju nove Vlade Srbije.

Delegacije će, kako je najavljeno iz SNS, predvoditi lideri stranaka Aleksandar Vučić i Mlađan Dinkić, a funkcioner SNS Nebojša Stefanović za medije je rekao da će se razgovarati o programu i ciljevima buduće vlade.

"Razgovaraćemo o ciljevima buduće vlade, važno je da znamo šta je to šta vlada može da uradi u kratkom, srednjem i dužem roku i šta možemo da ponudimo građanima Srbije", kazao je Stefanović. Stefanović ne očekuje da na stastanku bude reči o kadrovskim rešenjima i naglašava da je suština tog sastanka "šta nova vlada građanima može da ponudi".

On je podsetio da su o toj temi naprednjaci već razgovarali sa socijalistima.

Stefanović nije mogao da kaže kada bi predstavnici SNS, URS i koalicije SPS-PUPS-JS mogli da potpišu koalicioni sporazum.

"To će zavisiti od pregovora. Ne mogu da dam vremensku odrednicu, kada budemo napravili kompletan dogovor o tome ćemo obavestiti javnost", rekao je Stefanović i dodao da razgovore o kadrovskim rešenjima očekuje po usaglašavanju programa i onoga čime će se nova vlada baviti.

Sastanak u sedištu SNS na Novom Beogradu počinje u 10 sati. Juče je održan sastanak predstavnika URS-a i SPS-a, a mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić je posle sastanka rekao da u ovom momentu postoji parlamentarna većina.

Dačić je naglasio da je postojanje parlamentarne većine politička realnost i najavio da će naredne sedmice biti izabran predsednik i potpredsednici parlamenta, nakon čega će biti formirana vlada.
XS
SM
MD
LG