Dostupni linkovi

Tadić: Vlada SNS-SPS-URS po želji tajkuna


Lider Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da su neki od srpskih tajkuna želeli da mu vide leđa jer su „prvi put u poslednjih 20 godina predstavnici te socijalne grupacije morali da čekaju na sastanak kod njega a ne da ulaze na otvorena vrata“.

Tadić je u intervjuu za nedeljnik NIN priznao da su tajkuni finansirali DS, ali je naglasio da je on to prekinuo, prenosi Srna.

„Tada je nastala ova vrsta odnosa, zbog kojeg su želeli da mi vide leđa. Oni ostvaruju svoje interese, iako, sasvim sigurno, neki od njih imaju mesto u srpskoj privredi, mogu da doprinesu, ali po pravilima igre, ne tako što koriste privilegije koje im država obezbeđuje da uvećavaju svoje bogatstvo, što posluju u okolnostima gde ne pokazuju konkurentnost“, rekao je Tadić.

On je naveo da je prethodne četiri godine, došlo do prekida načina u komunikaciji između vlasti i predstavnika krupnog kapitala "na način kako je to bilo u prošlosti". Tadić je ocenio da je vlada SNS-SPS-URS, ona vlada koju tajkuni žele da vide.

Na pitanje da li je to Miroslav Mišković odgovorio je: "Mislim da da. Verujem da je to" i dodao da je sasvim siguran da Mišković ne želi vladu u kojoj bi bili on i DS.

Tadić je prihvatio da je odgovoran za rezultat izbora, i objasnio da ne želi da prebacuuje odgovornost, jer je on taj koji je izgubio predsedničke izbore.

On je naveo i da se zalaže za ispitivanje odgovornosti i demokratske promene u DS ali ne za čistku po principu staljinističkih metoda.

Na pitanje da li je moguća velika koalicija DS i SNS, te da li bi on bio njen premijer, Tadić je rekao da nije prorok, ali i da u ovom momentu nema pregovora između te dve stranke na bilo kom nivou.
XS
SM
MD
LG