Dostupni linkovi

Novi Sad: Radnicima "Neobusa" umesto pašteta stiže minimalac


Radnici "Neobusa", trebalo bi, nakon osam meseci, da dobiju ove nedelje platu. Radnici će međutim dobiti samo minimalnu zaradu.

"Svi zaposleni u „Neobusu" ove nedelje trebalo bi da dobiju po jednu minimalnu zaradu, a nadamo se da će za 15 dana uslediti još jedna uplata na njihove račune", rekao je pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin.

Vasin, dodajući da se nada da će se u dogledno vreme pronaći strateški parner za to preduzeće koje, kako je rekao, ima budućnost.

Po rečima Vasina za zaposlene u "Neobusu" bi bilo dragoceno kada bi uspostavili bolji kontakt sa većinskim vlasnikom ove fabrike biznismenom iz Saudijske Arabije Mohamedalijem Magrabijem, pošto bi, kako je kazao, daleko lakše operativno funkcionisali.

Radnici "Neobusa" su pre vise od mesec dana stupili u štrajku zbog neisplaćenih osam zarada, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

Zaposleni su se za pomoć obratili i pokrajinskim vlastima, jer nemaju poverenja u većinskog vlasnika Magrabija da će rešiti njihove probleme. Oni tog biznismena iz Saudijske Arabije smatraju glavnim krivcem što se preduzeće našlo u takvoj situaciji.

Oni su u petak, umesto plata, dobili pakete sa paštetom i deteržentom.
XS
SM
MD
LG