Dostupni linkovi

Dačić: Na Kosovu bezbednost obezbeđuju međunarodne snage


Predsednik socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kaže da će insistirati na obavezi međunarodnih snaga da osiguraju mir i bezbednost, a ne na povratku srpskih snaga bezbednosti u pokrajinu.

"Na Vidovdan, kada je došlo do incidenata, veoma jasno sam rekao da smatram da su za mir i bezbednost na Kosovu odgovorne i zaduzene medjunarodne snage - Kfor i Euleks, i da sa KPS imaju zadatak da se izbegnu incidenti i osigura mir i bezbednstost za sve gradjane, a samim tim i za Srbi na Kosovu", kaže mandatar za sastav nove vlade.

Dačić je podsetio da Srbija nema svoje snage bezbednosti na Kosovu i da će nova vlada upravo insistirati na obavezi medjunarodnih snaga da osiguraju mir i bezbednost, a ne na povratku bezbednosnih snaga.

Prema njegovim rečima, jasno je da će nova vlada, ukoliko bude izglasana u parlamentu, nastaviti razgovore u vezi sa Kosovom i da ne postoji nikakva dilema da li će ti razgovori biti nastavljeni.

"Biće nastavljeni i biće sprovedeno sve ono što je dosadašnja vlada prihvatila u dogovoru sa Briselom. Zaista bih zamolio sve da zlonamerno ne interepretiraju izjave koje su imale za cilj suptorno, a to je da će prioritet Vlade Srbije biti mir, bezbednost i stabilnost na Balkanu, uključijući i Kosovo i Meothiju", zaključio je mandatar za sastav nove vlade.
XS
SM
MD
LG