Dostupni linkovi

U Beogradu počinje suđenje bivšem direktoru "Kolubare"


Danas počinje suđenje bivšem direktoru rudarskog basena "Kolubara" Draganu Tomiću i petorici njegovih saradnika zbog malverzacija sa gvožđem.

Tomić će u Palatu pravde, pred Viši sud u Beogradu biti priveden iz pritvora Okružnog zatvora u kojem je od hapšenja 2. oktobra prošle godine.

U postupku koji se protiv Tomića vodi pred Specijalnim sudom, Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 3. aprila optužnicu kojom ga sa još 27 okrivljenih tereti za zloupotebu službenog položaja povodom zakupa mehanizacije od više privatnih preduzeća za potrebe "Kolubare" kojima je oštetio to preduzeće za 938 miliona dinara, odnosno oko 8.4 miliona evra.

Suđenje po toj optužnici još nije zakazano.

Tomiću i petorici njegovih saradnika sudiće se u postupku koji počinje u ponedeljak po optužnici Višeg tužilaštva u Beogradu od 24. januara 2012.

Osim bivšeg direktora "Kolubare", optužnicom Višeg tužilaštva terete se pomoćnik direktora za komercijalne poslove Milivoje Ristić (55), zamenik direktora i direktor od 2008 Vladan Jovičić (50), pomoćnik direktora za komercijalne poslove Radisav Ranković (59), zamenik direktora Kolubare Milovan Obradović (51) i direktor preduzeća "Inos sirovine Lazarevac", koje je do 2009. bilo društveno, Milovan Radisavljević.

Svi su optuženi da su izvšili krivično delo zloupotreba službenog položaja od juna 2004. do decembra 2008. za koje im preti kazna do 12 godina zatvora.
XS
SM
MD
LG