Dostupni linkovi

U Siriji danas poginulo 38 ljudi, od početka sukoba 15 000


Sirijska vojska nastavila je danas bombardovanje gradova Homs i Al Kuseir, tokom kojeg je poginulo najmanje 38 osoba, saopštile su nevladine organizacije.

Prema najnovijim podacima sirijske Opservatorije za zaštitu ljudskih prava, od marta prošle godine, kada su počeli protesti protiv sirijskog predsednika Bašara Al Asada, u Siriji je poginulo više od 15.000 ljudi, među kojima je oko 10.000 civila.

Današnje bombardovanje Homsa i Al Kuseira, nad kojima vojska pokušava da preuzme kontrolu, usledilo je dan pošto je u Siriji poginulo gotovo 100 ljudi, među kojima je 53 civila.

Kako navodi agencija Frans pres, vojska je opkolila i nastavila da bombarduje Al Kuseir, a u gradu su nastavljene borbe između vojnika i pobunjenika.

Međunarodni komitet Crvenog krsta je juče, pošto je dobio zeleno svjetlo od pobunjenika i od vlasti, saopštio da je kao i sirijski Crveni polumesec spreman da evakuiše civile iz Homsa, ali je intenziviranje bombardovanja spriječilo početak evakuacije, navodi
agencija France press.

"Ulazak Sirijskog Crvenog polumeseca, i međunarodnog Crvenog krsta u Homs je odložen zato što se bombarduje kvart Kaldije", saopštio je preko Skypa jedan aktivista.
XS
SM
MD
LG