Dostupni linkovi

Ivanović: U dijalogu sa Kosovom predstoje teške teme


Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Oliver Ivanović ocenio je u sredu ujutro da na Kosovu predstoji "vruće leto u kojem će biti još sporadičnih incidenata".

"Dijalogom mi držimo pod kontrolom situaciju koja je napeta i koja može svakog momenta da eskalira i da se pretvori u nekakav incident, što nikome nije u interesu", kazao je Ivanović na Radio-televiziji Srbije.

On je ocenio da se situacija može držati pod kontrolom samo ako se dijalog nastavi i podsetio da u daljim razgovorima predstoje teške teme, poput telekomunikacija, koje, iako izgledaju kao tehničke, uvek imaju i političku konotaciju.

"Kosovo nije država i ono ne može imati poseban telefonski broj. Veoma je bitno da rešimo pitanje naših mobilnih i fiksnih operatera, jer to je ono što bi građanima bilo od velikog značaja", kazao je Ivanović.

Komentarišući pojedine najave da Evropska unija želi sastanak srpskog predsednika Tomislava Nikolića i kosovske predsednice Atifete Jahjaga, kao i da Srbija otvori svoje diplomatsko predstavništvo na Kosovu Ivanović je naveo da takvi zvanični zahtevi ne postoje. "Sastanak dva predsednika bio bi indirektno priznanje i ja mislim da se mi nećemo tako daleko upuštati u tu priču", kazao je Ivanović, dodajući da je to crvena linija koju ne treba preći.
XS
SM
MD
LG