Dostupni linkovi

Lagumdžija sa Munom o formirnanju vlasti u BIH


Predsjednik SDP BiH Zlatko Lagumdžija upoznao je danas američkog ambasadora u BiH Patrika Muna o posljednjim dešavanjima u vezi sa formiranjem nove parlamentarne većine na svim nivoima vlasti, nakon što su uočene ozbiljne opstrukcije u implementaciji ranijih političkih dogovora pojedinih članica predhodne većine, saopšteno je iz SDP-a.

Lagumdžija je informisao američkog ambasadora o detaljima programskih dokumenata koje je SDP usaglasio sa novim partnerima.

On je istakao da će, pored nastavka infrastrukturnih radova kao što su energetski projekti i izgradnja autoputa, u narednom periodu akcenat biti stavljen na socijalne i ekonomske reforme.

Lagumdžija je rekao da, bez obzira na trenutna dešavanja, SDP nikada i ni po koju cijenu neće odustati od jasno definisane vizije BiH kao države u kojoj jednaka prava, prilike i šanse imaju apsolutno svi njeni državljani, bez obzira na mjesto življenja i nacionalno opredjeljenje.

U tom smislu on je naglasio da posljednji politički dogovori, kako programski, tako i dio o formiranju nove većine, daju nadu, ali na određeni način i garantuju, proces pomirenja između građanskog i nacionalnog u BiH.
XS
SM
MD
LG