Dostupni linkovi

Slabija izlaznost u drugom krugu izbora u Egiptu


U drugom krugu predsedničkih izbora u Egiptu glasalo je manje birača nego u prvom krugu, saopštio je generalni sekretar izborne komisije Hatem Bagato.

"Izlaznost je manja nego u prvom krugu kada je izašlo 46 odsto glasača", rekao je Bagato.

U drugom krugu glasanja, koji je počeo juče i traje još danas, biće odlučeno ko će biti prvi slobodno izabrani predsednik Egipta otkako je sa vlasti zbačen Hosni Mubarak, koji je nedavno osuđen na doživotni zatvor.

Drugi krug predsedničkih izbora biće završen u 22 časa po lokalnom vremenu, pošto je izborna komisija odlučila da glasanje produži za dva sata, kako bi podstakla građane da izađu na glasanje.

Komisija je prijavila nekoliko prekršaja tokom glasanja.

"Predstavnici dvojice kandidata koji su pokušali da utiču na glasače su uhapšeni", rekao je Bagato, i dodao da su pronađeni glasački listići koji su već bili popunjeni, i da su uhapšeni dežurni na izborima koji su unapred popunjavali listiće.

Pravo glasa u Egiptu ima 50 miliona ljudi koji je danas trebalo da izaberu između kandidata Muslimanske braće Mohameda Morsija i poslednjeg premijera u vladi Hosnija Mubaraka, Ahmada Šafika, koji je u prvom krugu izbora osvojio više glasova od svog rivala.
XS
SM
MD
LG