Dostupni linkovi

U Siriji nastavljeno nasilje, broj žrtava raste


Širom Sirije je ubijeno još 10 ljudi, čime je broj žrtava tokom vikenda povećan na skoro 80, saopštile su sirijske opozicione grupe.

U Siriji je juče ubijeno 69 ljudi - 51 civil, 16 vojnika i dva opoziciona borca, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu i podsetila da je tokom 15-mesečnog nasilja u zemlji ubijeno više od 14.400 ljudi, pretežno civila, prenela je agencija AFP.

U uporištu opozicije u Kalidijehu ubijen je civil gde danima režimske snage granatiraju i pucaju iz vatrenog oružja u pokušaju da udju u tu centralnu oblast Sirije.

Još jedan civil ubijen je iz snajpera u Kan Šeikunu u provinciji Idlib, u selu Abjan u provinciji Alepo još jedan kao i u provinciji Deir Ezor gde je ubijeno dvoje.

U centralnoj provinciji Hama najmanje tri vojnika su ubijena u oružanim sukobima, u centru Damaska jedan mladić i još jedan u predgradju prestonice.
AP navodi da su režimski vojnici intenzivirali granatiranje uporišta opozicije u Homsu i da su uslovi života sve teži. Aktivisti tvrde da su delovi grada koje drže opozicionari pod opsadom i da trpe intenzivno granatiranje i oružane napade već nedelju dana, pa su pozvali Ujedinjene nacije da intervenišu kako bi se evakuisalo više od 1.000 porodice pošto su njihovi životi u opasnosti.
XS
SM
MD
LG