Dostupni linkovi

Dačić: Nastavljamo pregovore sa Demokratskom strankom


Završen je sastanak lidera koalicije okupljene oko SPS i predstavnika URS.

U sedište SPS na Studentskom trgu došli su lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić, kao i funkcioneri tog saveza stranka Suzana Grubješić, Veroljub Stevanović i Boško Ničić.

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je da koalicija SPS-PUPS-JS nastavlja razgovore sa DS oko formiranja nove vlade, a da će, ukoliko ne dođe do pozitivnih rezultata, razgovarati i sa drugima, jer novi izbori nisu u interesu Srbije.

"Razgovaramo sa DS, radimo na iznalaženju parlamentarne većine, ali, ukoliko ne dođe do pozitivnih rezultata, novi izbori ne bi bili u interesu Srbije i onda ćemo razgovarati i sa drugima. To nećemo učiniti sve dok razgvoramo sa demokratama, jer imamo želju da vladu formiramo sa njima", rekao je Dačić na konferenciji za novinare posle sastanka sa URS.

Na današnjem sastanku sa URS je postignuta saglasnost oko određenih ekonomskih i socijalnih pitanja, zatim važnosti borbe protiv korupcije i kriminala i zaštite nacionalnih i državnih interesa.

Lider PUPS-a Jovan Krkobabić juče je rekao da očekuje da će danas ili u ponedeljak koalicija SPS-PUPS-JS sa DS pronaći parlamentarnu većinu i da će potom izaći i sa konkretnim rešenjima.

"Očekujem da kandidat za mandatara do ponedeljka pronađe i odredi parlamentarnu većinu, to je moja nada i moje očekivanje", rekao je Krkobabić.
XS
SM
MD
LG