Dostupni linkovi

Hrvatska i Kosovo potpisali sporazum o obrambenoj suradnji


Hrvatski ministar obrane Ante Kotromanović i ministar snaga sigurnosti Kosova Agim Ceku potpisali su u Zagrebu sporazum o obrambenoj suradnji kojim se jačaju veze dviju država i vojski na području vojne industrije, obuke i zajedničkih vojnih vježbi.

"Potpisivanjem sporazuma ostvario mi se životni san da kosovska vojska koju stvaram i Hrvatska vojska kojoj sam pripadao surađuju na temelju prijateljstva", izjavio je nakon potpisivanja na konferenciji za novinare Ceku koji ima čin brigadira Hrvatske vojske.

Napomenuvši kako je slične sporazume Hrvatska potpisala s nizom susjednim zemalja, Kotromanović je istaknuo i njegovu regionalnu važnost.

"Spremni smo pomoći sigurnosnim snagama Kosova, a sporazum će doprinijeti jačanju sigurnosti u cijelog regiji", rekao je hrvatski ministar i najavio da će tijekom godine posjetiti Kosovo.

Dvadeset pripadnika Hrvatske vojske s dva helikoptera nalaze se u sklopu međunarodnih snaga KFOR-a i angažirani su na transportu ljudi i opreme za potrebe te vojne misije NATO-a.
XS
SM
MD
LG