Dostupni linkovi

Veliki požar u zgradi Likovne akademije na Cetinju


Na Cetinju u zgradi bivšeg Ruskog poslanstva u kome je smještena Likovna akademija nešto poslije 16 sati došlo je do velikog požara. Kako Portal Analitika saznaje požar je velikih razmjera i cetinjskim vatrogascima u pomoć pristižu vatrogasci iz Podgorice.

Cetinjem se širi veliki dim i građani sa tugom u očima posmatraju kako jedna od najljepših zgrada u ovom gradu gori u požaru. Ispred zgrade bivšeg ruskog poslanstva je veliki broj vatrogasnih vozila, a okupio se i veliki broj građana.

Portal Analitika je kontaktirao komandira cetinjskih vatrogasaca Peđu Moštrokola, ali je on zamolio za strpljenje i reako da su on i njegove kolege u akciji, da su u velikoj gužvi i da se trude da požar lokalizuju."Nemojte molim vas sada ništa da pitate, kada se vatra savlada, onda ćemo razgovarati", kazao je uzbuđenim glasom Moštrokol.

Dekan Fakulteta likovnih umjetnosti Nenad Šoškić, koji se vraćao sa puta kada je čuo za požar, u kratkom telefonskom razgovoru je reako da na sreću nema povrijeđenih ni studenata ni zapolsenih.

”O uzrocima požara znaćemo više nakon istrage, ali mogu samo reći da je ovo velika katastrofa i za Cetinje i za Crnu Goru”reako je Šoškić.
XS
SM
MD
LG