Dostupni linkovi

Kocijančić:Nikolić će sjutra dobiti jasne poruke EU


Portparolka visoke predstavnice EU Ketrin Ešton Maja Kocijančić izjavila je uoči sjutrašnje posjete predsednika Srbije Tomislava Nikolića Briselu, da će poruke koje će mu biti uprućene biti veoma jasne:

„Očekujemo da Srbija nastavi neophodne reforme, da načini korake neophodne za nastavljanje pregovora sa EU. Posebno će iz kancelarije visoke predstavnice Ketrin Ešton biti traženo da se nastavi dijalog sa Prištinom. Sada očekujemo da se formira nova Vlada a onda ćemo stupiti u kontakt sa Beogradom i Prištinom, da bismo videli kada dijalog može da bude nastavljen, naglasila je Kocijančić.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić sastaće se sutra u Briselu sa predsjednikom Evropske komisije Žoze Manuel Barozom, visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton i predsjednikom Savjeta EU Hermanom van Rompejem.

Portparol Evropske komisije Olivije Bejli rekao je na konferneciji za novinare u Briselu da će Nikolić i Barozo razmatrati šta je učinjeno u okviru procesa evropske integracije Srbije i šta treba uraditi u sljedeće dve faze.

Navodeći da će se Nikolić, tokom svog prvog putovanja van zemlje kao predsjednik, sastati i sa Ketrin Ešton i Hermanom van Rompejem, on je dodao da će tokom tih sastanaka biti naglašeno koje su to ključne reforme koje je potrebno sprovesti.
XS
SM
MD
LG