Dostupni linkovi

Vujanović odlikovao apostolskog nuncija u Crnoj Gori


Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, odlikovao je danas nadbiskupa Alessandro D’Errico, apostolskog nuncija u Crnoj Gori, Ordenom crnogorske zastave trećeg stepena, zbog doprinosa unaprjeđenju odnosa između Crne Gore i Svete Stolice.

“Vujanović je danas primio D'Errica u oproštajnu posjetu i iskazao posebno zadovoljstvo sadržajnim i intenzivnim odnosima sa Svetom Stolicom, kao i ratifikacijom Temeljnog ugovora izmedju Crne Gore i Vatikana”, kaže se u saopštenju iz predsjednikovog kabineta.

On je, kako se navodi, naglasio podršku Crne Gore ekumenskom dijalogu, ističući blagotvornost pristupa Katoličke Crkve u Crnoj Gori.

“Deriko se se zahvalio na podršci obavljanju njegove visoke dužnosti u Crnoj Gori, i upoznao Vujanovića sa aktivnostima usmjerenih ka jačanju ekumenskog dijaloga i ka dobru svih građana, bez obzira na vijeru”,navodi se u saopštenju.

Derik je ocijenio ratifikaciju Temeljnog ugovora kao dobar osnov za dalju saradnju između Crne Gore i Svete Stolice, “koja daje podršku integracionim procesima Crne Gore”.
XS
SM
MD
LG