Dostupni linkovi

U Drnišu održan mimohod za nestalu Antoniju Bilić


"Mimohodom nade" koji je danas održan ulicama grada Drniša , učenici i učitelji srednje škole "Ivan Meštrović" izrazili su potporu državnim tijelima Hrvatske koja već godinu dana traže nestalu maloljetnicu Antoniju Bilić iz Krički pokraj Drniša.

Sa slikama Antonije u rukama, tristotinjak učenika i učitelja te škole, koju je do nestanka pohađala i Antonija, u pratnji građana koji su se odazvali mimohodu, s gradskog glavnog trga Poljane uputili su se prema mostu preko rijeke Čikole gdje je maloljetnica posljednji put
viđena.

"Osjećaji se ne mijenjanju, i dalje smo žalosni. Svaki dan na ulaznim vratima škole i u zbornici vidimo njezinu sliku, ne možemo da je se ne sjetimo, kazala je profesorica Jagoda Mišura, Antonijina razrednica koja još uvijek gaji nadu da je Antonija živa.

"Mimohodu nade" za Antoniju Bilić priključio se i drniški gradonačelnik Ante Dželalija. Kazao je kako je Grad Drniš osigurao besplatan prijevoz za srednjoškolce.

Ipak, prema kazivanju nekih učenika koji su danas sudjelovali u 'Mimohodu nade', u nekim mjestima drniškog kraja prijevoz još uvijek ne funkcionira kako treba pa stopiranje nije prestalo.

Jučer je navršena godina dana od Antonijinog nestanka. Maloljetnica je posljednji put viđena na čikolskom mostu kako ulazi u kamion i od tada joj se gubi svaki trag. U nastojanjima da pronađu Antoniju, policija je pokrenula dosad neviđenu potragu. Tragovi su doveli do 43-godišnjeg vozača kamiona Dragana Paravinje. U kamionu su nađeni tragovi Antonijine kose, sline i krvi, no Paravinja je uspio pobjeći.

Uhvaćen je u BIH gdje je pred istražnim tijelima priznao je da je ubio Antoniju Bilić, a njeno tijelo bacio u jezero Brljan, no potom je sve porekao.

Trenutno je u pritvoru u Šibeniku gdje mu se pred Županijskim sudom sudi za teško ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić.
XS
SM
MD
LG