Dostupni linkovi

Grčka vlada osudila napad Kasidrisa na dve političarke


Grčka vlada je najoštrije osudila napad predstavnika za štampu stranke Zlatna zora Iliasa Kasidarisa na Lianu Kaneli, članicu Komunističke partije i Renu Duri iz partije Siriza.
Portparol grčke vlade Dimitris Ciodras je istakao da ovaj napad predstavlja napad na svakog demokratskog građanina.

Kako se navodi u saopštenju grčke ambasade u Beogradu koje je dostavljeno Tanjugu, Ciodras je naveo da "najmanje što svaki demokratski građanin očekuje od stranke Zlatna zora jeste bezrezervna osuda ovog čina".

"Održavanje predizbornih debata u atmosferi demokratskog dijaloga predstavlja tekovinu našeg političke kulture. Političke razmirice ne rešavaju se nasiljem", naglasio je Ciodras.

Tužilaštvo u Atini juče je izdalo nalog za hapšenje portparola ultradesničarske stranke Elijasa Kasidiarisa zbog toga što je u televizijskoj emisiji emitovanoj uživo napao i išamarao članicu Komunističke partije i polio vodom članicu levičarske partije Siriza.

Kasidiaris, bivši poslanik stranke "Hrisi avgi" (Zlatna zora), prvo je tokom žučne diskusije na privatnoj televiziji "Antena" polio vodom iz čaše Renu Duru, koja je njegovu partiju optužila da vraća Grčku pet vekova unazad, a njega da je pre pet godina bio umešan u oružanu pljačku, prenele su agencije.

Bivši poslanik KP Liana Kaneli ustala je da bi protestovala zbog njegovog ponašanja, a Kasidiaris je onda napao i nju i ošamario je tri puta, a potom je napustio studio.
XS
SM
MD
LG