Dostupni linkovi

BiH: Lajčak u odvojenim susretima sa zvaničnicima i stranačkim čelnicimaZamjenik premijera Slovačke i ministar vanjskih poslova Miroslav Lajčak danas će u Sarajevu u odvojenim susretima razgovarati sa bh. državnim i entitetskim zvaničnicima, te čelnicima političkih stranaka.

Slovački ambasador u BiH Miroslav Mojžita potvrdio je Feni da će se Lajčak, koji kao bivši visoki predstavnik puno zna o BiH, na današnjim sastancima informisati o političkoj situaciju u Bosni i Hercegovini u svjetlu aktuelnih promjena u vladajućoj koaliciji.

Kako je najavljeno, Lajčak će imati sastanke s predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem i šefom bh. diplomatije Zlatkom Lagumdžijom.

U Istočnom Sarajevu Lajčak će u odvojenim susretima razgovarati sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Neobojšom Radmanovićem i predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

U popodnevnim satima u Sarajevu Lajčak će imati sastanak sa predsjednikom Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudinom Radončićem.

Lajčak će učestvovati i na konferenciji Policijske misije EU (EUPM) povodom okončanja desetogodišnjeg mandata ove misije u Bosni i Hercegovini, na kojoj će biti analizirano 10 godina civilnog upravljanja krizama u BiH, kao i rezultatima EUPM-a.
XS
SM
MD
LG