Dostupni linkovi

Lukšić poručio da javnost treba da sazana sve o napadu na Perovića


Javnost treba da sazna sve okolnonosti incidenta u Herceg Novom, u kojem je povrijeđen bivši lider liberala Slavko Perović, jer on, zbog aktera, može imati svoju specifičnu težinu, ocijenio je danas premijer Igor Lukšić.

Direktor Uprave policije Božidar Vuksanović naložio je da se kompletan predmet sa ljekarskom dokumentacijom dostavi Osnovnom državnom tužiocu, koji treba da ocijeni ima li elemenata krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, kao i da li su službenici hercegnovske policije prekoračili zakonska ovlašćenja u primjeni sile.

Lukšić je novinarima, nakon sjednice Vlade, kazao da smatra da je Vuksanović „reagovao valjano“.

„Mislim da je direktor Uprave policije reagovao valjano, shvatio sam da je bio u Herceg Novom, naložio punu istragu, i čini mi se da tome nema ništa posebno da se doda“, rekao je on.

Lukšić je ocijenio da je potrebno obezbijediti „jedno civilizovano građansko ponašanje svih aktera u incidentu, bilo da nose uniformu ili ne“.

„Zato mislim da je jako važno da javnost sazna sve okolnosti ovog događaja, jer u suprotnom on zaista može imati svoju specifičnu težinu zbog aktera, i može biti jedna vrsta mrlje, i to nikome ne treba“, zaključio je on.
XS
SM
MD
LG