Dostupni linkovi

Zbog huligana se gase alternativni klubovi BIGZ-a


Zoran Mladenović, vlasnik kluba „U zmajevom gnezdu“, koji se nalazi u BIGZ-u, potvrdio je za Slobodnu Evropu da su zgradi BIGZ-a polomljena stakla u nedelju ujutru, zbog čega je tom i klubu „BIGZ Scena“ naloženo da se isele.

„To su uradili huligani u nedelju rano ujutru oko 3.30 časova kada su klubovi u toj zgradi već bili prazni. Nama je naloženo da se iselimo“, kazao je Mladenović.

Prethodno je na Facebook stranici objavljeno saopštenje da su u pitanju navijači Rada, međutim, vlasnik kluba „U Zmajevom gnezdu“ to nije mogao da potvrdi.

“Umesto da uprava reaguje na način da zaštiti zakupce koji su ovim putem ugroženi, oni su naložili zatvaranje i iseljavanje klubova "U zmajevom gnezdu" i "BIGZ Scena" u roku od samo tri dana, a za sutra zakazali sastanke gde će se pričati o drugim merama koje su, nezvanično, zabrana okupljanja u zgradi, i prestanak svake buke posle 22 sata. Drugim rečima, napadači bi uspeli u svojoj nameri, a BIGZ kao neformalni alternativni kulturni centar bi prestao da postoji”, navodi se u saopštenju mladih ljudi okupljenih oko BIGZ-a.

Kako navode, napad se dogodio kada u pomenutim klubovima, kao ni na 6. spratu zgrade gde se nalaze, nije više nikog bilo, i ne postoji ni jedna stvar koja povezuje posetioce BIGZ-a sa ovim napadom.

Očevici koji su bili to veče u zgradi BIGZ-a kažu da su u pitanju huligani bez ideoloških i bilo kakvih drugih predznaka.

Prema rečima Zorana Mladenovića, klubovima „U Zmajevom gnezdu“ i „BIGZ scena“ zbog tog incidenta je naloženo da se isele u naredna tri dana.

U sredu bi, kako kaže Mladenović, trebalo da imaju sastanak sa zakupcem.

Koliko je za sada poznato, u zgradi BIGZ-a će ostati samo tehno scena.
XS
SM
MD
LG