Dostupni linkovi

Gala koncertom povodom kraljičinog jubilejaU okviru proslave dijamantskog jubileja britanske kraljice Elizabete Druge večeras će ispred Bakingemske palate u Londonu biti održan veliki koncert i upaljeno 4.200 svetionika širom sveta.

Glavne zvezde koncerta biće Elton Džon, Pol Makartni, Širli Besi, Klif Ričard i Tom Džouns, a učestvovaće i mlađi muzičari.

Zatim će više od 4.200 svetionika biti upaljeno u Velikoj Britaniji i u inostranstvu, u znak obeležavanja dijamantskog jubileja.

Jedan od svetionika biće upaljen u Keniji, u hotelu Tritops, gde je Elizabeta saznala za smrt svog oca kralja Džordža Šestog, 1952. godine, čime je ona postala kraljica.

Četvorodnevna proslava jubileja - 60 godina na britanskom tronu, počela je u subotu kraljičinom posetom konjskim trkama, a u nedelju je flota od više od hiljadu plovila, na čelu s kraljevskom barkom, prodefilovala Temzom.

Proslava će biti završena u utorak, verskom službom u katedrali, procesijom kočija ulicama Londona i pojavljivanjem kraljice sa porodicom na balkonu Bakingemske palate.
XS
SM
MD
LG