Dostupni linkovi

Jobbik zagovara Veliku Mađarsku na Fejsbuku


Ultradesničarska mađarska parlamentarna partija Jobik organizuje na društvenoj mreži Fejsbuk (Facebook) nagradnu "igricu" pod nazivom "Srušićemo Trijanon".

Trijanonski sporazum je potpisan 4. juna 1920. godine između pobedničkih sila Antante i Mađarske, koja je, kao strana-gubitnica u Prvom svetskom ratu, morala da se odrekne dve trećine teritorije.

Predstavnik Jobika u Segedinu Čanad Segedi naveo je na Fejsbuku da je za učešće u nagradnoj igri potrebno poslati fotografiju koja izražava sećanje na "Veliku Mađarsku", a količina "lajkova" će odrediti pobednika, prenosi informativni portal Autonomija (www.autonomija.info).

Glavna nagrada je spomenik Trijanonu u vrednosti od 1.000 evra, druga nagrada je spomen-ploča Miklošu Hortiju koju će dobitnik okačiti na svoju kuću, a trećeplasirani će biti nagrađen drvenom činijom u obliku "Velike Mađarske", naveo je Segedi na Fejsbuku.

Dodao je da će svi učesnici dobiti nalepnicu za automobil sa mapom nekadašnje velike države.

"Ne treba da čudi da se sa napretkom nacionalnog radikalizma, ujedno moćno definiše i potreba za brisanjem privremenih Trijanonskih granica. Danas granice osakaćene države sve više dobijaju njima dostojni pridev privremenog. Trijanon se najpre mora srušiti u glavama", poručio je Segedi.

Ta nagradna igra je počela 2. juna i trajaće do 2. jula.
XS
SM
MD
LG