Dostupni linkovi

Dodik u Banjaluci verbalo napao novinarku Bete


Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik danas je na konferenciji za novinare u Banjaluci verbalno napao novinarku agencije Beta Ljiljanu Kovačević, iznoseći primedbe na njen novinarski rad i poručujući joj da više ne ulazi u palatu Predsjednika RS.

Nakon što je novinarka pokušala da postavi pitanje Dodikovom gostu, ministru unutrašnjih poslova Srbije Ivici Dačiću, predsjednik RS je svog predstavnika za medije upitao: "Ko je ova". Novinarka Bete se predstavila, na šta je Dodik rekao: šta ćeš ti ovdje?

Na pitanje novinarke da li je zabranjeno doći na konferenciju za novinare, on je odgovorio da "nije zabranjeno, ali me čudi šta ćeš ti tu".

"Otkud vam obraz da uopšte dođete tu, na način kako radite", kazao je Dodik.

Na konstataciju novinarke da je u javnoj instituciji i da ima pravo tu da bude, Dodik je rekao da što se "njega tiče ne mora nikada ni doći".

Dopisnica Bete je potom postavila pitanje Dačiću, a onda je Dodik "pojasnio" zbog čega se protivi njenom ulasku u predsjedničku palatu.

"Da se razjasnimo. Ova gospođa ovde je lažljiva i šalje lažne informacije. Tako je poslala putem Bete priču o, recimo, izgradnji zgrade Vlade. Nema nimalo obraza da dođe ovdje, nikada se nije izvinila poslije sudskog postupka", kazao je Dodik.

Na pitanje dopisnice Bete za šta da se izvini, Dodik joj je rekao da više "ne dolazi" u palatu predsjednika RS.

"Nemojte više ovde da dolazite. Je li vam jasno, nemojte više da dolazite ovdje, možete odmah izaći odavde", nastavio je Dodik.

Na konstataciju dopisnice Bete da joj to ne može zabraniti, predsjednik RS je rekao: "Brišite odavde".

Dopisnica Bete iz Banjaluke je februara 2009. godine objavila informaciju da je Državna agencija za istrage i zaštitu podnijela krivičnu prijavu protiv tadašnjeg premijera RS Milorada Dodika, tereteći ga da je zajedno sa svojim bliskim saradnicima na više
građevinskih projekata oštetio budžete RS i BiH za više od 115 miliona maraka. Tužilaštvo BiH je prošle godine najveći dio predmeta ustupilo Specijalnom tužilaštvu RS, koje je potom obustavilo istragu.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG