Dostupni linkovi

Tadić najavio promene u DS-u


Predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić rekao je u sredu da su borba protiv siromaštva, nezaposenosti, korupcije i kriminala osnovni ciljevi oko kojih bi trebalo da se okupi buduća vlada Srbije, čije vođenje je spreman da preuzme.

"DS će učiniti svaki napor da se formnira većina oko ciljeva buduće vlade. To, međutim, ne znači da i druge stranke ne pokušavaju da formiraju većinu u kojoj neće biti DS, ali mi nikako ne odustajemo od naših ciljeva, to je naša temeljna vrednost", kazao je Tadić na sednici Glavnog odbora demokrata.

On je dodao da je DS platio veliku cenu na izborima i da će biti vremena za analiziranje izbornih rezultata, odgovornosti, uključujući i konsekvence i promene u stranci, ali je naglasio da su ciljevi DS ostali nepromenjeni i posle izbora, ukazujući da bi DS iz rezultata izbora trebalo da izvuče pouku šta treba menjati, a šta zadržati.

"Nismo prekinuli ekonomske, bezbednosne i političke procese za koje smo preuzeli odgovornost. To znači da ćemo i u budućnosti preuzimati odgovornost, isključivo u skladu sa interesima građana Srbije i u skladu sa principima, programom i ideologijom Demokratske stranke", poručio je lider demokrata.

Lider DS je naglasio da je spreman da preuzme vođenje nove vlade i rizike, pod uslovom da vlada nastavi borbu protiv organizovanog kriminala i siromaštva, i pod uslovom da DS "svom svojom snagom" stane iza njega.

"DS će biti samo u vladi koja će nastaviti borbu protiv organizovanog kriminala i produbiti borbu protiv korupcije", istakao je Tadić i dodao da se posle izbora prepliću interesi različitih kartela, kriminalnih i ekonomskih grupa i da su neki nelegitimni, a neki legitimni.
XS
SM
MD
LG