Dostupni linkovi

Pobunjenici dali Asadu rok za prestanak nasilja


Sirijski pobunjenici dali su u sredu predsedniku Bašaru al Asadu rok od 48 časova da ispoštuje međunarodni mirovni plan o okončanju nasilja ili će se suočiti sa posledicama, saopštio je portparol pobunjenika.

"Zajedničko rukovodstvo Slobodne sirijske armije objavljuje da je režimu dalo završnih 48 časova da primeni rezolucije Saveta bezbednosti UN", saopštio je pukovnik Kasim Sadedine u poruci na "Jutjubu".

Sadedine je rekao da rok ističe u petak u podne i da posle toga za pobunjeničke snage "više ne važe nikakve obaveze" i da će one braniti i štititi civile, njihova sela i gradove.

Posmatrači iz mirovne misije UN u međuvremenu su potvrdili da je otkriveno novih 13 žrtava nasilja u Siriji, u vreme dok se još ne smiruju međunarodne reakcije na masakr u Huli.

Prema procenama UN, oko 15.000 ljudi ubijeno je od početka ustanka protiv predsednika Asada pre 15 meseci. Vlasti u Damasku tvrde da odgovornost za nasilje i žrtve snose strane naoružane grupe i teroristi koji deluju u Siriji.

Sirijski aktivisti danas su izvestili o novih 39 žrtava širom zemlje, ali ti podaci nisu mogli biti provereni na terenu.
XS
SM
MD
LG