Dostupni linkovi

Đukanovićeva banka odobrila minus Mićunovićevoj supruzi 4,6 miliona evraPrva banka Crne Gore, koja je pod kontrolom porodice Mila Đukanovića bivšeg premijera, je odobrila kredit, suprotan bankarskoj praksi, supruzi Branislava Brane Mićunovića, koji je označen kao jedan od vođa organizovanog kriminala.

Ovo je otkriveno u izveštaju Centralne banke Crne Gore CBCG do kojeg je došla mreža istraživačkih novinara “Organized Crime and Corruption Reporting Project” (OCCRP).

CBCG je u martu 2010. započela sveoubhvatnu kontrolu Prve banke, nakon što je Specijalno tužlaštvo zatražilo detaljan izveštaj o njenom poslovanju.

Tom prilikom je otkriveno da je Prva banka supruzi Branislava Mićunovića, Svetlani odobrila minus od 4,6 milion evra na tekućem računu. O tome ne postoji ni jedan pisani dokument niti analiza na osnovu koje bi se moglo zaključiti će novac biti vraćen.

Inače Branislav Mićunović su istražni organi više zemlja, između ostalog i ititalijansko tužilaštvo za mafiju, označilo kao šefa podzemlja u Crnoj Gori
XS
SM
MD
LG