Dostupni linkovi

Policija se priprema za Split Pride na Rivi


Splitska policija pripreme za osiguravanje Split Pridea obavlja sukladno prijavi za organiziranje tog javnog skupa 9. lipnja na Rivi. Odluku gradske vlasti o preusmjeravanju povorke gay parade s Rive na Prokurative u policiji nisu dobili, a ako je dobiju, organizirat će sastanak s predstavnicima grada i organizatora Split prida kako bi se dogovorili, javlja HRT.

Policijska uprava splitsko-dalmatinske županije učinit će sve što je u njenoj moći da Split Pride zakazan za 9. lipnja ove godine protekne kulturno, bez izgreda i nereda, te je spremna na dogovor sa svim akterima tog događaja, izvijestila je večeras glasnogovornica Policijske uprave Marina Kraljević-Gudelj.

Kazala je kako je Policijska uprava zaprimila prijavu za organiziranje javnog skupa, odnosno gay parade na Rivi 9. lipnja te se sukladno toj prijavi obavljaju i pripreme policije.

Za sada nismo dobili nikakvu odluku gradske vlasti o preusmjeravanju povorke gay parade s Rive na Prokurative, reka je Kraljević za Hinu.

U slučaju da dobije odluku gradskih vlasti kojom se gay parada umjesto na Rivu usmjerava na Prokurative, policija će organizirati koordinacijski sastanak s predstavnicima Grada i organizatorima gay parade kako bi se dogovorili i pronašli svima prihvatljivo rješenje.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić smatra kako se trasa povorke ne mijenja. "Za mene policijsko priopćenje je jasno. Trasa se ne mijenja kao ni mjesto javnog okupljanja", objavio je sinoć ministar Ostojić na svom Facebook profilu.
XS
SM
MD
LG