Dostupni linkovi

Euleks o razlozima za puštanje Miljkovića iz pritvora


Euleks je u ponedeljak demantovao navode prištinskih medija o razlozima za puštanje Jovice Miljkovića iz pritvora u petak, 25. maja 2012. godine.

Radnik Vodovoda Ibar i šef kancelarije UNMIK-a u severnoj Mitrovici Jovica Miljković je bio u pritvoru od 17. maja, kada je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u uništavanju policijskog kontejnera u mitrovičkom naselju Tri solitera pre više od mesec dan.

Euleks je naveo da je njegov tužilac preuzeo slučaj Miljkovića i da je lokalni sudija naložio puštanje iz pritvora, na osnovu zahteva Euleksovog tužioca.

"Sudija je zamenio tu meru javljanjem u policijsku stanicu tri puta nedeljno za vreme trajanja istrage", naveo je Euleks. Euleks je dodao da je tužilac pre zahteva za oslobađanje "pažljivo ispitao dokaze" i razgovarao sa svedocima, uključujuci i osumnjičenog Miljkovića.

Euleksov tužilac je razgovarao i sa lokalnim tužiocem koji je rekao da nije imao uvid u dokaze pre određivanja pritvora.

Povodom navoda da je Miljković zloupotrebio budžet, Euleks je naveo da mu jedinica Kosovske policije zadužena za privredni kriminal nije o tome podnela izveštaj. Euleksov tužilac čeka da takav izveštaj bude podnet, pa Euleks ne može dati nikakav komentar o tim tvrdnjama, navodi se u saopštenju.
XS
SM
MD
LG