Dostupni linkovi

Nikolić: Jesam nacionalista, ali i demokrataNovoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je za televiziju "Raša tudej" (Russia today), da jeste nacionalista, ali i demokrata koji će poštovati evropske vrednosti.

“Verovatno će proći dosta vremena dok me zapadna štampa ne prihvati i ne počne da se ponaša pravično, s obzirom da su godinama o meni pisali negativno", kazao je Nikolić u intervjuu za rusku televiziju.

Govoreći o putu Srbije ka EU, on je rekao da će taj proces biti zaustavljen "samo ako od nas zatraže da odustanemo od dela svoje teritorije - Kosova i Metohije".

U trenutku kada uvedu takve uslove, smesta ću to saopštiti građanima", izjavio je on i dodao da će se povući s vlasti ako građani Srbije više ne budu želeli da ga vide na tom položaju.

"Da li će Srbija ući u EU, ne znam", rekao je on, ocenivši da je jasno da se to neće desiti u narednih 10 godina.

Na pitanje da li je spreman na dijalog s Prištinom i kosovskim premijerom, Nikolić je odgovorio da će razgovarati s predstavnicima Prištine, ali ne i sa Hašimom Tačijem jer je on osumnjičen za zločine nad srpskim narodom.

Nikolić je kazao da ne bi želeo da bude stavljen pred dilemu EU ili Rusija.

"Voleo bih da Srbija bude dom s dvoja vrata, jedna prema Zapadu, a druga prema Istoku. Srbija jednostavno pripada Istoku, kao i Zapadu. Ja znam gde mi je srce, i to znaju svi u Srbiji, ali takođe mislim da treba da budemo dobar most između Evrope i Rusije i najbolji partner Rusije u EU", kazao je Nikolić.
XS
SM
MD
LG