Dostupni linkovi

Dačić i Tadić u ponedeljak o novoj vladi


Lideri koalicije SPS-PUPS-JS razgovaraće u ponedjeljak, 28. maja, sa predsjednikom Demokratske stranke Borisom Tadićem o programu i politici nove vlade, najavio je danas lider socijalista Ivica Dačić.

Dačić je rekao novinarima u Beogradu da ne zna da li je Tadić odlučio da prihvati kandidaturu za premijera Srbije i dodao da koalicija okupljena oko socijalista nema ništa protiv da to mjesto pripadne DS-u.

"Ne očekujem teške razgovore. Između nas nema spornih pitanja, ali je dobro da se proces formiranja vlade ubrza", rekao je Dačić i dodao da ne treba odugovlačiti već donositi suštinske odluke.

Iako je Tadić nakon što je priznao izborni poraz 20. maja rekao da neće ići u kohabitaciju, Predsjedništvo DS-a je zahtijevalo od njega da promijeni odluku i prihvati kandidaturu za premijera Srbije. Tu ideju podržali su socijalisti.

Tadić još nije izašao u javnost sa odlukom da li prihvata ili ne da bude mandatar nove vlade, ali je Predsjedništvo DS juče odlučilo da nastavi pregovore sa SPS-om o formiranju većine u srpskom parlametu.
XS
SM
MD
LG