Dostupni linkovi

Pusić: Spremni na saradnju sa NikolićemMinistarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je da je njena zemlja spremna da sarađuje sa novoizabranim predsednikom Srbije Tomislavom NIkolićem.

Ona je, doduše, priznala da je očekivala drugačiji rezultat drugog kruga izbora za predsednika Srbije, ali je dodala da ko god da u Srbiji dođe na vlast, ako želi da nešto postigne, mora voditi računa o mogućnostima saradnje sa zemljama okruženja.

"Hrvatska je spremna da sarađuje, ali za to je potrebno dvoje", rekla je ona precizirajući da je s obe strane potrebno da postoji spremnost za to.

Pusićeva smatra da je sada u prvom planu formiranje vlade Srbije.

"Videćemo kako će ona izgledati. Nakon toga su, što se nas tiče, na dnevnom redu manje-više iste stvari. Na koji način će se vlada i srpska politika postaviti, to ja ne mogu oceniti, jer još nismo ništa ozbiljno počeli da razgovaramo", kazala je Pusićeva turskoj agenciji Anadolija.

Upitana šta misli o pojedinim stavovima da bi izbor Nikolića za predsednika Srbije mogao da donese probleme regionu, Pusićeva je kazala da su njega izabrali građani i da ona ne može da nagađa kako će se Nikolić postaviti.

"To ulazi u sferu međudržavnih odnosa. Nastojaćemo da uspostavimo odnose na tom državnom nivou", rekla je šefica hrvatske diplomatije.
XS
SM
MD
LG