Dostupni linkovi

Mrkonjić potvrdio da pregovora ima i da ih vodi Dačić


Uprkos negiranjima funkcionera DS-a, SPS-a i SNS-a da razgovori o formiranju vlade postoje, Milutin Mrkonjić visoki dunkcioner SPS potvrdio da ti razgovori ipak postoje.

Mrkonjić najpre nije želeo da odgovora na pitanja novinara na temu pregovora i formiranja vlade, ali je na insistiranje novinara na kraju izjavio da "pregovori teku" i da ih vodi Ivica Dačić, ali nije želio da iznosi više detalja.

"Pregovori teku kako teku. Mene samo interesuje Ministarstvo infrastrukture - da to pitanje riješim. Kandidujem se za to", kazao je Mrkonjić novinarima u Vladi Srbije.

On je istakao da o formiranju nove vlade u ime Socijalističke partije Srbije pregovora samo lider stranke Ivica Dačić.

"Sa moje strane, on ima puno ovlašćenje za to. On je sjajan političar i on će to uspješno da završi", kazao je Mrkonjić.

Podsetimo, prethodnih dana kao i danas, funkcioneri stranaka koje pretenduju da sastave buduću vladu izjavljivali su da zvaničnih pregovora o formiranju buduće vlade još nema.

Uprkos tome, B92 je juče saznao da SPS, kao ključna partija oko čije podrške se lomi buduća vlada, i pored dogovora sa DS-om, pregovara i sa SNS-om.
XS
SM
MD
LG