Dostupni linkovi

Anketa:Obama i Romni gotovo izjednačeni


Predsjednik SAD Barak Obama i njegov izazivač iz Republikanske stranke Mit Romni (Mitt Romney) gotovo su izjednačeni u podršci birača, naročito kada se radi o
ekonomskim pitanjima, pet mjeseci pre izbora za predsjednika države, pokazuje nova anketa čije rezultate danas objavljuje Washington post.

Generalno, 49 odsto ispitanih želi da Obama ponovo bude izabran za predsjednika, dok 46 odsto na tom mjestu vidi Romnija. Ali ta razlika od tri odsto je statistički beznačajna.

S obzirom da je stopa nezaposlenosti u SAD i dalje iznad osam odsto, oba kandidata su stavili naglasak na otvaranje novih radnih mesta i na ekonomiju.

Republikanac Romni i demokrata Obama ponudili su drastično različite vizije rešavanja ekonomskih problema u SAD, udvarajući se glasačima koji kažu da će im zapošljavanje biti najbitnija tema o kojoj će razmišljati kad dođu predsjednički izbori u novembru.

U vezi sa ekonomskim pitanjima, Obama i Romni uživaju podjednaku podršku ispitanika u anketi Washington posta i ABC News -a sa po 47 odsto.

I druge ankete koje su ovih dana sprovođene na nacionalnom nivou pokazuju sličan rezultat - prednost jednog kandidata tek je neznatna nad drugim.
XS
SM
MD
LG