Dostupni linkovi

Večeras prvo polufinale Evrovizije


U Bakuu, prestonici Azerbejdžana, u utorak uveče će biti održano prvo polufinale 57. izbora za Pesmu Evrovizije, na kojem će nastupiti predstavnici iz 18 zemalja.

Prve večeri pesme će izvesti predstavnici Crne Gore, Islanda, Grčke, Letonije, Albanije, Rumunije, Švajcarske, Belgije, Finske, Izraela, San Marina, Kipra, Danske, Rusije, Mađarske, Austrije, Moldavije i Irske.

Drugo pulufinale će biti održano u četvrtak, kada nastupa i predstavnica BiH Maya Sar sa pesmom ''Korake ti znam'', kao i predstavnik Srbije Željko Joksimović u pratnji Ad hok orkestra, sa pesmom "Nije ljubav stvar".

Tokom druge večeri će svoje kompozicije predstaviti učesnici iz BiH, Srbije, Makedonije, Hrvatske, Holandije, Malte, Belorusije, Portugalije, Ukrajine, Bugarske, Slovenije, Švedske, Gruzije, Turske, Estonije, Slovačke, Norveške i Litvanije.

Finale je u subotu, 26. maja, kada će, pored 20 polufinalista, nastupiti domaćin Azerbejdžan i zemlje "velike petorke" - Italija, Španija, Velika Britanija, Francuska i Nemačka, koje su direktno ušle u finale.

Osim publike, o pobedniku će odlučiti i stručni žiri iz svih zemalja učesnica. Odnos glasova je 50:50.
XS
SM
MD
LG