Dostupni linkovi

Srbija: Dodijeljeni mandati budućim poslanicima


Republička izborna komisija /RIK/ dodijelila je danas 250 mandata budućim poslanicima u Skupštini Srbije i to na osnovu redoslijeda na izbornim listama, kako to predviđa izmijenjeni Zakon o izboru poslanika.

Sekretar RIK-a Veljko Odalović rekao je da redoslijed nije promijenjen.

Listi "Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić" RIK je dodijelio 73 mandata, a prva dva mjesta zauzimaju lideri SNS-a Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić.

Izborna lista "Izbor za bolji život - Boris Tadić" dobila je 67 mandata, a prvi na listi poslanika su Dragan Đilas, Ružica Đinđić, zatim Vuk Jeremić, Olgica Batić...

Koalicija SPS-PUPS-JS dobila je 44 mandata, a prvi na njihovoj listi su Ivica Dačić, Jovan Krkobabić, Slavica Đukić-Dejanović.

Demokratska stranka Srbije imaće 21 poslanika, među kojima su Dragan Jočić, Sanda Rašković - Ivić, Siniša Kovačević ...

Izborna lista "Preokret" Čedomira Jovanović dobila je 19, a Ujedinjeni regioni Srbije 16 poslanika, među kojima je i Maja Gojković.

Izborna lista Savez vojvođanskih Mađara imaće pet poslanika.

Stranka demokratske akcije Sandžaka imaće dva poslanika, a liste Sve zajedno, Nijedan od ponuđenih odgovora i Koalicija Albanaca Preševske doline po jedan i njih će zastupati Emir Elfić, Nikola Tulimirović i Riza Haljimi.

U Srbiji su 6. maja održani opšti izbori, a u nedjelju, 20. maja biće održan drugi krug predsjedničkih izbora.
XS
SM
MD
LG