Dostupni linkovi

Otkrivene dvije pljačke u JAT -u, uzeto skoro pola miliona eura


U "JAT ervejzu" slučajno otkrili dvije krađe. U jednoj od njih blagajnik uzeo čak 280.000 eura iz kase i nestao, piše Blic.Udrugom slučaju službenica iz Crne Gore domaću aviokompaniju je oštetila za 200.00 eura.

Radiša Stojković, koji je 27 godina radio kao blagajnik "Jat ervejza" napravio je manjak u kasi od 28,4 miliona dinara. Krađa je slučajno otkrivena tako da je Jatu ostalo samo da podnese krivičnu prijavu i naknadu štete traži preko suda.

Iz Jata su Blicu potvrdili da manjak u kasi postoji i dodali da je zaposleni protiv kog je podnijeta krivična prijava premješten na drugo radno mesto, kao i da je dobio upozorenje pred otkaz. "Pošto je postupak u toku više informacija ne možemo da iznosimo", rečeno je iz Jata.

Međutim, kada je protiv Stojkovića podneta krivična prijava on se više nije pojavljivao na poslu i niko ne zna gde se on trenutno nalazi.

Kada je zbog ovog slučaja kompanija Jat krenula u provjeru i drugih blagajni u zemlji i inostranstvu, otkrila je gotovo istovjetan slučaj i u Podgorici.

Blagajnica je tamo napravila manjak od 200.000 eura, takođe po sistemu neprijavljivanja pazara. Kada je krađa otkivena, ta blagajnica je vratila 80.000 eura, a za ostatak od 120.00 je rekla da će vratti "kada podigne kredit po povoljnim uslovima".
XS
SM
MD
LG