Dostupni linkovi

RIK danas razmatra prigovor SNS-a o krađi izbornih listića


Republička izborna komisija Srbije razmatraće danas prigovor Srpske napredne stranke na regularnost izbora.

Sekretar RIK-a Veljko Odalović izjavio je sinoć da će RIK vjerovatno donijeti odluku o formiranju komisije, koja će izvršiti detaljan pregled kompletnog izbornog materijala sa izbora 6. maja.

Odalović kaže da će na taj način biti utvđeno da li i gdje eventualno nedostaje džak sa glasačkim listićima kako to tvrdi SNS, koja je uputila RIK-u prigovor na regularnost izbora.

"SNS traži da se ponište izbori na svim nivoima. U zahtevu nedostaje više podataka o tome gde, šta, kako, odakle su listići, odakle je džak, koliko listića, sa kog biračkog mesta", rekao je Odalović i dodao da RIK ima zakonsku obavezu da u roku od 48 sati od prijema prigovora odluči o njemu, nakon čega postoji mogućnost žalbe Upravom sudu.

Lideri SNS-a prekjuče su su novinarima pokazali vreću sa, kako su rekli, 3.000 glasačkih listića pronađenih u jednom kontejneru, tvrdeći da su oni zamijenjeni listićima na kojima su bili zaokruženi kandidati vladajuće koalicije.

SNS je podnio krivične prijave protiv NN lica zbog izborne krađe, za koju optužuju Demokratsku strnaku Borisa Tadića. S druge strane, visoki funkcioner DS-a Oliver Dulić napisao je na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter da vreća koju pominju naprednjaci potiče iz Zaječara i da je ukrao njihov član i dopremio u Beograd.
XS
SM
MD
LG