Dostupni linkovi

U tornadu u Tokiju povređeno najmanje 30 ljudi


Najmanje 30 ljudi je povređeno, a desetine kuća je uništeno u tornadu koji je danas projurio nedaleko od japanske prestonice Tokija, ostavivši hiljade domaćinstava bez struje.
Vatrogasci i medicinski timovi u helikopterima požurili su u oblast pogođenu tornadom, koji je udario na grad Cukuba, 60 kilometara severoistočno od Tokio.

Na snimcima televizije NHK vide se čitavi nizovi kuća bez krovova, zgrade sa srušenim balkonima i razbijenim prozorima, i izvaljeni telefonski stubovi. Ta televizija je, takođe, prikazala sivi, kovitlajući oblak tornada, za koji je rekla da ga je snimio jedan prolaznik.

Tačan broj uništenih kuća još uvek nije poznat, a prema prvim informacijama vatrogasne službe, navode se cifre o 30 do 50 kuća.

Televizija NHK tvrdi da se radi o 200 uništenih kuća.

Japanska elektroenergetska kompanija Tokio elektrik rekla je da je 24.000 domaćinstava ostalo bez struje, zbog kratkih spojeva nastalih zbog tornada.

Ta kompanija je dodala da nuklearna centrala Fukušima, koja je pretrpela ozbiljna oštećenja posle prošlogodišnjeg zemljotresa i cunamija, nije oštećena u oluji.

Tornada su relativno retka u tokijskoj oblasti, navodi agencija AP.
XS
SM
MD
LG