Dostupni linkovi

Zbog izgreda na Braču odložena sjednica Gospodarsko - socijalnog vijeća


Zbog izgreda na Braču, neće se održati najavljena sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća. Na sjednici GSV-a jednogodišnje je predsjedanje od poslodavca Matka Bolanče trebao preuzeti sindikalist Krešimir Sever, no to se ipak neće dogoditi, javlja HRT.

Sindikalni čelnici zatražili su da im se na sjednici zbog izgreda na Braču obrati ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Iz Vlade je rečeno da on neće doći, jer je na službenom putu, a sindikalisti su odlučili bojkotirati sjednicu. Očekuju da se sjednica sazove u terminu koji će i ministru Ostojiću odgovarati.

"Uvjereni smo da dijelite naše mišljenje kako je nemoguće danas sjesti za isti stol, bez mogućnosti dobivanja odgovora od najodgovornije osobe, kao da se jučer u Hrvatskoj nije dogodilo ništa značajno", stoji u pismu koje potpisuju predsjednik SSSH Mladen Novosel, predsjednik NHS-a Krešimir Sever, predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić i predsjednik URSH-a Damir Jakuš.

Gospodarsko-socijalno vijeće trebalo je raspravljati o programu rada GSV-a za 2012. godinu, izvješću o radu Državnog inspektorata u 2011., posebice o radu na crno, te o smjernicama za izradu Ovršnog zakona.
XS
SM
MD
LG