Dostupni linkovi

Policija na otoku Braču zbog Jadrankamena


Jutros su u Pučišća na otoku Braču stigle jake interventne policijske snage, što je uznemirilo cijelo mjesto, a posebice sindikalnog čelnika Tončija Drpića, koji je zaključan u vlastitoj kući, najavio oštru borbu za obranu Jadrankamena. Navodno je uhićen i jedan radnik Jadrankamena, javlja HRT.

"Kuća mi je okupirana policajcima. Cijelo mjesto je okupirano kao u Staljinovo doba. Na gladne radnike šalje se policija, a lupeži slobodno šeću. Ustali smo protiv kriminala i evo kako nam vraća hrvatska vlast. Dobrodošla socijaldemokracijo", poručio je očajni Drpić.

Oko 200 do 300 policajaca ondje je kako bi omogućili ulazak stečajnog upravitelja Ive Bućana u Jadrankamen.

Načelnik Pučišća Marin Kaštelan rekao je za Radio Dalmaciju kako je atmosfera naelekrizirana, te da vjeruje da će policija obaviti svoju ulogu na nivou zadatka. Dodao je kako je svima cilj da Jadrankamen počne raditi te napomenuo kako stečajni upravitelj dolazi od strane suda.

Stečaj nad Jadrankamenom je otvoren prije mjesec dana. Račun tvrtke blokiran je od 5. siječnja ove godine. Na dan 8. ožujka dospjele obveze Jadrankamena prema radnicima za plaće od studenog prošle do veljače ove godine iznosile su 3,4 milijuna kuna, prema dobavljačima 20,1 milijun kuna, prema državnom poračunu za poreze i doprinose 33,5 milijuna kuna, a prema bankama 66,2 milijuna kuna.
XS
SM
MD
LG