Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ishrad Manji u Beogradu


U organizaciji NVO „GARIWO“ iz Sarajeva i Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Ishrad Manji će u petak 27. aprila posetiti i Beograd.

U okviru posete Balkanu, ova poznata kanadska književnica imaće niz susreta sa domaćom javnošću, kada će i promovisati svoju najnoviju knjigu.

U knjizi „Alah, sloboda i ljubav“, Manji kroz seriju dijaloga sa svojim protivnicima i istomišljenicima razmatra pitanja sa kojima se suočava islam u XXI veku. Lični integritet nasuprot grupnom identitetu, feminizam, društvene i porodične vrednosti, neke su od tema koje autorka razmatra sa pozicija reformatorskog islama, kako je ona sama identifikuje. Ona se ne zaustavlja tu, već razmatra i pitanja međureligijskog dijaloga i suživota, čime svoje pisanje otvara i publici van islamskog kulturnog obrasca.

Tokom ove posete, u petak 27. aprila Irshad Manji će održaće predavanje studentima na Fakultetu za medije i komunikaciju na temu građanske odgovornosti.

Istog dana, uveče, u prostorijama Centra za kulturnu dekontaminaciju održaće se i promocija knjige „Alah, sloboda i ljubav“.

Pored autorke, na promociji će učestvovati i Svetlana Broz, direktorka NVO „GARIWO“, Ivan Kostić iz Balkanskog centra za Bliski istok i sociolog religije Srđan Barišić.

Promocija knjige u CZKD počinje u 19.30. časova.
XS
SM
MD
LG