Dostupni linkovi

Zbog afere sa prostitutkama još dva agenta SAD dala ostavke


Još dva agenta američke Tajne službe dala su ostavke zbog skandala u Kolumbiji vezano uz druženje s prostitutkama, javili su službeni izvori. Od petorice agenata dvojica su oslobođena optužbi, dvojica su napustila tajnu službu, a peti je još u postupku.

Šest agenata već je ranije napustilo agenciju zbog navodnog neprimjerenog ponašanja ranije ovog mjeseca u Cartageni pred dolazak na summit američkog predsjednika Baracka Obame.

Tajna služba provesti će temeljitu i poštenu istragu slučaja i neće oklijevati poduzeti odgovarajuću akciju ako dobije neke nove informacije, rekao je u priopćenju zamjenik direktora Paul Morrissey.

Predsjednik Obama rekao je da se radi o skupini glupana, a da velika većina agenata svoj posao obavlja časno.

Ti momci su izvanredni. Oni štite mene, štite Michelle, naše djevojčice, naše dužnosnike širom svijeta. Skupina glupana ne bi smjela odvući pažnju s onoga što oni rade, rekao je Obama.

Incident s prostitutkama dogodio se prije Obamina dolaska u Cartagenu na summit Amerika. Agenti koji su išli kao prethodnica osiguranju navodno su doveli skupinu prostitutki u hotel u kojem su odsjeli, a u kojem je trebao boraviti i Obama.

Američka Tajna služba odmah je opozvala s dužnosti 11 svojih agenata osumnjičenih da su doveli prostitutke u hotelske sobe, a skandal je proširen i na vojnike iz osiguranja koji su predmet posebne istrage.
XS
SM
MD
LG